Mešani zbor

ŽUPNIJA SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI  LJUBLJANA - PODUTIK
Predstavitev Dejavnosti in skupine Oznanila Dogodki Povezave

 

Prva stran
Gor
Piknik 2005

Mešani pevski zbor

Ob ustanovitvi nove ŽUPNIJE PODUTIK je bila  kmalu po prihodu in na pobudo g. župnika Branka Zadnika, v jeseni 1994,  izražena želja o ustanovitvi župnijskega pevskega zbora.

 Želja je bila zelo hitro uresničena. Na prvem srečanju 21. septembra 1994 so se že srečali pevovodja gospa Olga Jama, šest pevk in trije pevci,  polni veselja do petja. Dogovorili so se o nadaljnjem delu in ciljih. Naslednji teden je bila že prva vaja. Trdo delo v prvih dveh mesecih je dalo rezultate in v novembru  je bil zbor  pripravljen na prvo sodelovanje pri nedeljski sveti maši. Pevci so k sodelovanju povabili nove člane in zbor je rasel po številu in kvaliteti.  Po prenovi učilnice v župnišču na Glincah  je bilo še večje veselje hoditi na vaje vsak četrtek,  pred prazniki  dvakrat na teden ter vsako nedeljo in ob praznikih prepevati na majhnem koru idilične cerkve sv.Antona.

Po posvetitvi nove cerkve Svetega rešnjega telesa in krvi v Podutiku, 31.05.2005,  je tudi pevski zbor dobil lepo učilnico v novih prostorih župnije. Od septembra 2005  se tam vsak četrtek zvečer slišijo ubrani glasovi zbora.  Danes šteje zbor 26 članov,  15 ženskih in 11 moških vokalov, s povprečno starostjo  40 let. Z vso dušo, žarom in strokovnostjo, od prvega srečanja vodi zbor prof. ga. Olga Jama. Zadnji dve leti pa ji  s toni pomaga mladi in nadarjeni  organist Gašper Konc. Od  prvega dne in to že 13 let, so zboru ostali zvesti trije člani  in v tem času je zbor zelo napredoval,  veliko pridobil in razširil repertoar. Zbor poje vsako nedeljo pri  1. sveti maši, sodeluje ob vseh praznikih, udeležuje se revij  pevskih zborov, izvedel je svoj  koncert božičnih pesmi.  Pevski zbor je navezal  prijateljske stike in  sodelovanje s pevskim zborom župnije Šmartno pod Šmarno goro in skupaj prepevata ob raznih praznovanjih, imata skupne duhovne vaje, letna srečanja in tudi skupne nastope na reviji pevskih zborov itd.

 Za tiste, ki imajo posluh in so ljubitelji lepega  zborovskega petja se  vedno najde prostor v naši sredini in so zelo dobrodošli.

Duhovna obnova v mesecu marcu 2013 v Brezovici:

Duhovna obnova v mesecu marcu 2010 na Kureščku:

 

Duhovna obnova v mesecu marcu 2009 v župniji Sv. Vid nad Cerknico:

Nekaj utrinkov iz revije pevskih zborov naše dekanije:

V letu 2004

V letu 2005

Skupinska fotografija


Veseli bomo vsakega novega člana, posebej vabimo mlade, da se nam pridružijo in popestrijo naše vrste.

Pesem je smeh sveta in vrisk upanja, ki prežene skrbi in dodeli dnevu novo bogastvo. Prikličite ga...

 
Pošljite elektronsko pošto z svojimi vprašanji in komentarji administratorju.
Datum zadnje spremembe: 09 januar, 2011