Ministranti

ŽUPNIJA SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI  LJUBLJANA - PODUTIK
Predstavitev Dejavnosti in skupine Oznanila Dogodki Povezave

 

Prva stran
Gor

Ministranti:

Trenutno imamo v župniji  16 ministrantov dobivamo se enkrat mesečno in pred prazniki. 

Praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije smo v župniji Ljubljana - Podutik letos obhajali nekoliko bolj slovesno. Na ta dan smo namreč medse sprejeli nove ministrante.

Zanje to sicer ni bil prvi dan ministriranja, saj se je vsak od njih v preteklih tednih in mesecih že uvajal v to lepo nalogo.

 »Ta novi« so na začetku svete maše prišli v cerkev tako, da so v rokah nosili svojo ministrantsko obleko. Po pridigi so pristopili k oltarju in izpovedali ministrantsko obljubo: »Kot ministrant se bom trudil, da bom imel rad Boga in soljudi. Obljubim, da bom skušal po svojih najboljših močeh opravljati ministrantsko službo. Naj mi pri tem pomaga Bog in Marijina priprošnja!« Takoj nato so oblekli ministrantska oblačila in nato srčno sodelovali pri sveti maši.

Po končani maši seveda nismo takoj odšli domov, ampak smo se ustavili v župnišču. Pa ne le na klepetu. Skupaj s starši smo se posladkali tudi s torto.

Celotna župnijska skupnost je nove ministrante sprejela medse z velikim veseljem in upanjem, da bodo v cerkvi dobri sodelavci pri bogoslužju, zunaj nje pa dobri ljudje.

V soboto 4.10.2008 smo bili z ministranti na nogometnem turnirju v telovadnici Škofijske gimnazije v Šentvidu. Mlajši in starejši so se borili kakor levi. Mlajši so za las zgrešili 3. mesto.

V nedeljo 5.10.2008 sta najbolj vestna ministranta v mesecu septembru prejela priznanje in bila nagrajena z aplavzom farnega občestva.

Arhiv:

 

 
Pošljite elektronsko pošto z svojimi vprašanji in komentarji administratorju.
Datum zadnje spremembe: 09 januar, 2011