Obhajilo 2007

ŽUPNIJA SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI  LJUBLJANA - PODUTIK
Predstavitev Dejavnosti in skupine Oznanila Dogodki Povezave

 

Prva stran
Gor

 

Praznik prvega svetega obhajila!

 

Letos je na Binkoštni dan v naši župniji zakrament Svetega Rešnjega telesa prejelo petnajst otrok.

 

Dermastja — Kejžar Jeanette, Erič Timotej, Fekonja Maša, Gomilšek Aleksander, Hribar Karin, Habjanič Maja, Grum Lara, Jelen Mark, Kolenc — Ravnikar Taja, Ponikvar Tobija, Zupančič Tilen, Zupančič Timotej, Vodnik Žan, Rot Erik in Brajkovič Žiga.

 

Otroci so ob veroučnih urah, obhajanju redne nedeljske svete maše, našem zgledu in kar je najpomembnejše, ob zgledu staršev, zoreli za dan srečanja z Odrešenikom pod podobo kruha. V sedemindvajsetih letih duhovniškega dela se spominjam množice otrok, ki sem jih pripravljal na ta zakrament. Vedno znova se rad spominjam veselih obrazov, ki so žareli od pričakovanja.

Toda, čas hiti in po petnajstih letih bodo tudi vaši otroci že fantje in dekleta... in tu se mi velikokrat ustavi spomin. Z veliko prošnjo v srcu želim, da ne bi pozabili prejemati hrano — kruh močnih, da ne bi zašli na kriva pota, da ne bi zapadli hitenju in hlastanju po materialnih dobrinah, da ne bi pozabili matere in očeta, domovine... Boga.

 

Vsem vam letošnje prvoobhajance, za katere že molite, priporočam vaši prošnji, da bi ohranili notranje veselje in srečo, ki izvira iz čiste duše. In ker je to nedeljo Binkoštni praznik, naj Sveti Duh v njihova srca izlije svojo ljubezen.

 

Pridružite se v teh dneh molitvi župnije, da bi naši otroci v življenje ne odhajali bogati samo z zemeljskimi dobrinami ampak bi občutili duhovno moč, ki se napaja pri skupni mizi in smo jim jo izprosili. Hvala.

 

 
     
Pošljite elektronsko pošto z svojimi vprašanji in komentarji administratorju.
Datum zadnje spremembe: 09 januar, 2011