Povzetek 2006

ŽUPNIJA SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI  LJUBLJANA - PODUTIK
Predstavitev Dejavnosti in skupine Oznanila Dogodki Povezave

 

Prva stran
Gor

 

Povzetek leta 2006

Statistika so le številke — hvala za vse,kar je tiho in očem skrito

Vsako leto nas ob pregledovanju preteklosti objamejo številke. Čeprav so nam morda nadležne, so opora, da si moremo predstavljati življenje v skupnosti - župniji. Nikakor ne smemo pozabiti, da je med številkami veliko skritega - neznanega. Le Bog ve za vse dobro in plemenito, ki napaja naše bivanje in se ne more stlačiti v merilne enote. Naj bo to dobro v novem letu še obogateno in naj obudi novo dobroto, prijaznost, lepe besede...

Spomnimo se nekaterih drobnih kamnov:

·        Koliko truda je bilo vloženega v lepo petje mešanega in otroškega zbora - vsaka nedelja je novo doživetje Božje bližine...

·        Nešteto ur so porabili za vse nas bralci in ministranti, da bi bilo ob lepem petju tudi podajanje božje besede vsem nam v ponos.

·        Kako lepo se sliši ob praznovanju pritrkovanje na Glincah - tudi za to si je potrebno vzeti čas.

·        Mnogim otrokom so v veliko veselje adventne in velikonočne delavnice, da so mogli doživeto pričakati praznike.

·        Cerkev v Podutiku in na Glincah je zelo čista in urejena - čeprav znanost napreduje, metla še vedno ne dela sama.

·        Mnogi ste priskočili na pomoč pri urejanju okolice in kidanju snega, ki ga je bilo lansko zimo obilo.

·        In kakor dobre so vaše potice in kruh, ki mi vedno zadiši ob prazniku.

·        Tudi koncerti in drugi dogodki, ki se vrstijo, so priložnost za osebno duhovno obogatitev.

Občudujem vašo skrb in požrtvovalnost - vesel in srečen sem, da smem biti med vami kot duhovnik in župnik. Le bežen pogled na mnoga srečanja z mladimi, duhovne vaje z birmanci... znova obogatijo dan. Ostanite še naprej zvesti svoji poklicanosti, da le skupaj lahko gradimo Cerkev - župnijsko skupnost, v kateri se bodo vsi počutili sprejete.

 

Novokrščenci v preteklem letu!

V naši župniji je bilo v preteklem letu krščenih 40 otrok in odraslih. 27 novokrščencev je bilo iz naše župnije, ostali so bili iz drugih župnij krščeni pri nas. Povprečna starost krščenih otrok –brez katehumenov, ki so bili trije krščeni – je pet mesecev.

 

Imena novokrščencev so:

Sebastjan, Anže – Patrik, Nika, Petra, Teja, Laura, Zoja, Lara, Maruša, Voranc, Saša, Tia – Maria, Eva, Zala, Vid, Julija, Neža, Leon, Gaja – Katarina, Luka, Erika, Maša – Iza, Lano – Andrej, Ela – Ana, Ana, Lara, Lara, Anže, Živa, Arnej – Jernej, Kristjan, Maks, Nina, Urban, Lana –Pavlina, Filippo, Žiga, Urh, Luka, Tinkara.

 

Vseh otrok, ki so bili krščeni v preteklem letu, posebno njihovih družin, se večkrat spomnimo v molitvah, da bi bili zvesti obljubi, ki so jo pri krstu izpovedali Bogu; postati in ostati dober kristjan z življenjem po evangeliju. Še posebno sem vesel, da sem v preteklem letu krstil veliko otrok, ki bodo ob sebi imeli starejše brate in sestre – nekateri dva, drugi štiri, ena od njih šest. Božja roka naj vas vodi...

 

Poroke — Bog želi živeti v družini

V župniji je bilo letos trinajst porok — v novi cerkvi in na Glincah; dva para sem poročil drugod.

Imena novoporočencev so:

Davorin in Barbara, Tomislav in Nataša, Jure in Janja, Peter in Teja, Tine in Helena, Zlatko in Mojca, Miha in Maja, Gašper in Sabina, Peter in Monika, Denis — Simon in Mojca, Klemen in Darija, Borut in Saša, Damjan in Alenka

 

Ko se vas, dragi poročenci, spominjam ob pogledu na preteklo leto, vam iz srca želim, naj se vaša ljubezen v moči zakramenta sv. zakona okrepi in naj vas Bog v novem letu varuje in blagoslavlja.

Vsem mladim, ki se na družinsko življenje pripravljajo, želim trdnost v odločitvah in pomnite — veliko velja tudi čistost, lepa priprava na zakon in zaupanje v božjo previdnost in njegovo milost.

 

Spominjajmo se rajnih faranov!

Vsaka župnijska skupnost je ob rasti deležna tudi poslavljanja —odhajanja. Tako se danes spominjamo bratov in sestre, naših prijateljev in znancev, ki so v preteklem letu prestopili prag večnosti z znamenjem vere in počivajo v miru.

Naši umrli bratje in sestre:

Cevc Emilijan (roj.5.9.1920, +30.1.2006), Žibert Avgust (roj.2.2.1930,     +19.2.2006), Mavrin            Katarina (roj.11.3.1912,    +2.3.2006),    Švajger         Anže (roj.6.10.1983, +20.3.2006), Hribar Igor — Leo (roj.12.3.1932,        +24.3.2006), Možina          Vasilij (roj.5.5.1935,           +28.3.2006), Trnovec            Rajko (roj.18.1.1940, +21.6.2006), Babnik Miro (roj.3.6.1921, +29.6.2006),        Žlebnik            Stanislava    (roj.24.2.1941, +9.7.2006)

 

Vsem nam so pokojni zapustili bogato doto — ne bi bilo prav, da jih pozabimo. Radi se jih spominjajte v svojih molitvah, darujete za svete maše; vsako nedeljo pa se jih pri sveti maši, ki se daruje za farane, spominja vsa župnija in zanje moli.

 

Posebej vam polagam na srce, da se potrudite in svojim bližnjim, ki odhajajo v večnost, omogočite prejem svetega obhajila in bolniškega maziljenja. Hvala za vašo skrb, ki izhaja iz vere v večno življenje pri Bogu.

 

Nekaj dodatkov za vzpodbudo!

Veroučno šolo obiskuje v letošnjem letu 165 otrok v devetih razredih. Še posebno sem vesel, ko jih skupaj s svojimi starši vidim pri nedeljski sveti maši. Iskrena hvala vsem, ki pomagajo pri poučevanju verouka; Julki, Benjaminu in Markotu.

V letošnjem letu bo 15. veroukarjev prejelo 1. sveto obhajilo (27.maja pri sveti maši ob 10. uri) in 21. veroukarjev zakrament svete birme (21. aprila popoldne ob 15. uri).

 

Iskrena hvala, da ste vzljubili novo cerkev kot sveti kraj —tempelj, kjer se človek srečuje s svojim Bogom in od tu odhaja v življenje, vsak od nas, kakor prerok časa. Upam in želim, da bi tudi v tem letu raslo število obiska pri nedeljskih in prazničnih svetih mašah ter število obhajil.

 

Naj velja beseda apostola Pavla za vso našo župnijo: »... v upanju se veselite, v ljubezni potrpite, v molitvi vztrajajte... v potrebah drug drugemu delite...«

Pošljite elektronsko pošto z svojimi vprašanji in komentarji administratorju.
Datum zadnje spremembe: 09 januar, 2011