Župnija Podutik

ŽUPNIJA SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI  LJUBLJANA - PODUTIK
Predstavitev Dejavnosti in skupine Oznanila Dogodki Povezave

 

Prva stran
Predstavitev
Dejavnosti in skupine
Oznanila
Dogodki
Povezave

 


 

DOBRODOŠLI NA DOMAČI STRANI ŽUPNIJE PODUTIK  

 

 

 

Svete maše:

Nedelja:
Na Glincah ob 7:30
V Podutiku ob 8:30 in 10:00
 
Od ponedeljka do sobote :
V zimskem času ob 18:30
V poletnem času ob 19:00

 

Osnovni podatki:

Župnik
          Marko Čižman
Naslov
Podutiška cesta 130, Ljubljana
Telefon
518 70 46
Mežnarija
518 33 85
Mobilni telefon
031 557 413
Elektronska pošta
Župnišče: marko.cizman@rkc.si
   

Dnevna božja beseda

Župnijski koledar

Svetniki in prazniki

Sv. Valentin

V RAZMISLEK

HVALA BOGU ZA GASILCE !

 

V soboto 1.2.2014 smo z nekaj mladimi podirali jaslice in v vsej delovni zagnanosti sem šele proti koncu opazil, da se drevesa »nekam čudno svetijo«. Ko sem bolje pogledal, sem opazil, da so bile veje uklenjene v led, ki se je iz ure v uro debelil. Tisti, ki ste blizu gozda, ste lahko poslušali grozljivo pokanje vej in pozneje že tudi padanje dreves. Vsi mi, z javnimi službami vred, smo bili popolnoma nepripravljeni na elementarno nerečo tako velike razsežnosti in lahko smo samo hvaležni (predvsem domačim) prostovoljnim gasilcem, ki so posredovali neverjetno usklajeno in hitro, kljub temu, da so morali premnogi izmed njih poleg tega čez dan opravljati še svoje redno delo!!! Našim gasilcem so priskočili na pomoč tudi člani prostovoljnega gasilskega društva iz Črnuč. V odpiranje poti so vložili izredno zagnanost. Tako so že ponoči očistili pot preko Kačjega loga in še marsikatero drugo pot. V odpiranje ceste na Toško čelo so morali vložiti kar nekaj truda, saj je čez cesto ležalo najmanj 100 dreves različne debeline. Neverjetno so bili zagnani. Marsikje so morali malo grenko pogoltniti ob besedah: »Ja kje ste pa hodili tako dolgo!« Na srečo pa so tako naši gasilci, kot gasilci po drugih krajih, doživeli tudi veliko izrazov hvaležnosti in srčne pozornosti.

Eden od prijateljev mi je povedal naslednji pripetljaj: Njegova sodelavka se je z možem in hčerko vračala po ljubljanski obvoznici proti domu. Vse je bilo okovano v led in na nekem delu so opazili gasilce, ki so odstranjevali drevesa, ki jih je prekucnilo na vozišče. Že so se peljali mimo, ko je hčerka dejala: »Mami, kaj pa če bi tem gasilcem odnesli čaj. Gotovo jih zebe.« Staršema se je ideja zdela odlična, zato so se ustavili na bencinski črpalki in kupili toliko vročih čajev, kolikor je bilo gasilcev. Vrnili so se na obvoznico, tako, da so se lahko pripeljali do gasilcev. Ko so ti videli avto, ki je pripeljal naravnost proti njim, so bili najprej jezni na »firbce«. Toda kakšna hvaležnost je zasijala iz njihovih oči, ko jim je hčerka razdelila čaj. Morda je bil ta čaj edina topla stvar, ki so jo v tistem večeru zaužili. Morda bo kdo zamahnil z roko in rekel: »Nič posebnega!« Toda vsi dobro vemo, da male pozornosti gradijo … tako kot male neprijaznosti podirajo. Naj bo taka mala pozornost tudi ISKRENA ZAHVALA, VAM, GASILCEM IN GASILKAM, ki ste nam v teh dneh odpirali poti!

 

 

 

Advent 2013

Nogometni turnir ministrantov

Butarice 2013

 

 

NAPOVEDUJEMO:

- V soboto 1. marca 2014 ob 12.00 vabita radio Ognjišče in Slovenska Karitas na pustno sobotno iskrico. Na letošnjem dobrodelnem rajanju maškar bodo nastopili Miškolinček in radijski muzikanti. Pustna sobotna iskrica bo v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Vstopnine ne bo, darovi za krofe bodo v celoti namenjeni za nakup mleka za otroke slovenskih družin v stiski.

- V petek, 7. marca 2014, ob 19.30 uri, bo v župnijski dvorani Lj.- Podutik, uprizoritev satirične socialne drame Ivana Cankarja, z naslovom Šimen Sirotnik. Ivan Cankar, je v povesti o Šimnu Sirotniku opisal žalostno usodo malega človeka, ki se je zgaral in bil, ko je obnemogel, vržen na cesto, zato, da bi se takšne krivice več ne dogajale. Žal pa ta Cankarjeva pripoved postaja za današnji čas vse bolj aktualna. Igrali bodo igralci Kulturnega društva Sv. Mihaela iz Grosupljega. Povabite še svoje prijatelje in znance!

- V petek 14.3.2014 ob 17.00, bodo iz društva upokojencev pripravili proslavo ob materinskem dnevu in dnevu žena. Hkrati bo tudi odprtje razstave keramičnih izdelkov.

- V soboto 15.3.2014 bo ob 19.15 VEČER ZA MLADE. Ogledali si bomo zanimiv in provokativen film »October baby« - »oktobrski otrok.

- V soboto 22.3.2014 bo ob 19.15 večer za starše, ki ga pripravljajo naši veroukarji. Pripravili so nam igrico in lepo presenečenje.

 

 

 
Pošljite elektronsko pošto z svojimi vprašanji in komentarji administratorju.
Datum zadnje spremembe: 09 januar, 2011